از جمله ویژگی ها میتوان به ضخامت کلی ورق کامپوزیت اشاره کرد . که در حال حاضر ورقهای کامپوزیت برای اجرا در نمای بیرونی کانکس و ساختمان پیش ساخته معمولا دارای ضخامت 4 میلیمتر هستند.
ویژگی بعدی نیز میتوان به ضخامت پوسته خارجی ورق کامپوزیت که از جنس آلومینیوم است اشاره کرد.
که نقش موثری در تعیین قیمت ورق کامپوزیت دارد. ضخامت پوسته خارجی در واقع لایه روی ورق است دارای ضخامت 1 دهم الی 5 دهم میلیمتر می باشد بصورت اچ و ال کار می شوند.
از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت ورق کامپوزیت کیفیت رنگ و تیپ رنگ آن است.
که تیپ هایگلاس از تیپ مات گرانتر و تیپ شاین (اکلیلی) از تیپ هایگلاس گرانتر و نوع خش دار و آیینه ای از شاین گرانتر می باشد.
1- کم شدن وزن کلی ساختمانها با به کارگیری از ورق های آلومینیومی کامپوزیت
به دلیل ترکیبات ورق کامپوزیت، آلومینیوم و پلی اتیلن، این ماده به طور قابل توجهی سبک است. تقریباً شش کیلوگرم در مترمربع ، که وزن سازه را در نمای ساختمان بطور قابل توجهی کاهش می دهد ، که به طور قابل توجهی مقاومت ساختمان در برابر زلزله را افزایش می دهد و با توجه به سبکی نما ، تلفات کمتری را بر جای میگذارد.
2- با استفاده از کامپوزیت نمای ساختمان ، هزینه کلی ساختمان را کاهش دهید
مرحله اجرای اسکلت ساختمان یکی از گرانترین مراحل در ساخت ساختمان می باشد و با توجه به وزن سبک ورق کامپوزیت آلومینیوم سازه سبک تر خواهد شد و می توان اسکلت اصلی ساختمان را سبک تر کرد ، که باعث کاهش قابل ملاحظه در هزینه می شود
3- امکان ایجاد طرح های گوناگون نمای ساختمان با ورق کامپوزیت به دلیل شکل پذیری آسان برای ایجاد نماهای متنوع در ساختمان ورق کامپوزیت آلومینیومی به راحتی برش داده و تغییر شکل داده می شود و دارای منحنی کاملاً رول و انعطاف پذیر است. بنابراین از نظر مهندسین ، طراحان معمار و مجریان پروژه ، ورق کامپوزیت آلومینیوم بهترین متریال برای نمای ساختمان است. این امر به این دلیل است که ورق کامپوزیت آلومینیومی با هر طرحی و شکل قابل استفاده است و مهمتر از آن ، اجرای این پیچیدگی در طراحی ، هزینه ای متناوب برای استفاده از مواد دیگر نخواهد داشت.
4- امکان اجرای ایده های گوناگون در طراحی به دلیل امکان اجرای طرح های خاص روی ورق های آلومینیومی و تنوع رنگ های موجود
قابل دسترس بودن رنگ های متنوع و تقریبا نامحدود با استفاده از ورق های آلومینیوم کامپوزیت
ورق های کامپوزیت آلومینیومی در رنگ های مختلف به ویژه رنگهای شاد مانند صورتی ، قرمز ، زرد ، سبز و غیره تولید می شود که در سایر مصالح به کار رفته در نما کمتر دیده می شود. گفتنی است ، دوام این رنگها نیز بسیار مناسب و در برابر شرایط بد جوی از مقاومت بالایی برخوردار است.
5- ثبات رنگ در زمان اجرای نما و بعد از آن
با بکارگیری از پوشش محافظ PVDF ، رنگ ورق های کامپوزیت آلومینیومی حتی در آفتاب عمر بسیار طولانی دارد. و نور مستقیم خورشید طی سال ها باعث تغییر رنگ ورق کامپوزیت نخواهد شد
6- بدون نیاز به هزینه های نگهداری و شستشو مدام،
ورق های آلومینیوم کامپوزیت نیازی به نگهداری معمول مانند رنگ آمیزی یا دوری از نور خورشید یا باران ندارند. و نمونه های ورق های کامپوزیت با پوشش نانو که قابلیت خود تمیزکنی دارند، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است و باعث کاهش هزینه های نگهداری ساختمان خواهد شد.
7-مواد زیرسازی سبک ، ساده و دارای تنوع
ورق های کامپوزیت آلومینیوم به روش های گوناگونی قابلیت اجرا دارند که همگی از پروفیل های آلومینیومی سبک یا آهنی برای زیرسازی استفاده می کنند.
8- تعمیر، جایگزینی و نصب ساده پنل ها در صورت آسیب دیدگی
با توجه به کارگیری سیستم ماژولار در تولید ورق های کامپوزیت ، نصب صفحات آلومینیومی برای تعمیر ورق های کامپوزیت بسیار آسان می باشد. این بدان معنی است که فقط ورق های آسیب دیده هنگام تعمیر نیاز به تعویض دارند و نمای کلی ساختمان بدون تخریب باقی خواهد ماند.
9- ورق کامپوزیت بسیار ایده آل برای عایق صدا ، گرما و سرما
ورق کامپوزیت از جهت وجود یک لایه پلی اتیلن در میان ورق ، عایق بسیار مناسبی در برابر آلودگی صوتی و همچنین سر و صداهای مزاحم است. وجود قابلیت عایق این محصول باعث کاهش هزینه های گرمایشی و سرمایشی ساختمان می شود.
10- سرعت بالا در اجرا
از ویژگی دیگر ورق کامپوزیت، میتوان به سرعت بالای نصب آن اشاره داشت. کار شکل دهی ورق ها به سرعت انجام می شود و نصب زیر ساخت آسان است و کل نما به سرعت نصب می شود. در حالی که برای سایر مواد ، به دلیل مباحثی چون وزن زیاد و مشکلات مواد زیر ساختی از نظر خشک شدن مصالح و غیره ، زمان اجرای آن بطور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
11- تنوع در ابعاد
یکی از مزایای بارز ورق کامپوزیت تولید در ابعاد بزرگ آن است که می تواند در عرض های 1220 الی 1575 میل و طول 2000 الی 6000 میل تولید شود که از نظر اندازه بسیار مناسب است. در حالی که برای سایر مصالح ساختمان ، از جهت وزن بالا و سایر مشکلات در اجرا ، محدودیت در ابعاد وجود خواهد داشت.
12- مقاومت بالای رنگ در مقابل باران اسیدی شهرها
رنگ استفاده شده در ورق کامپوزیت یک نوع رزین با مقاومت بالاست ، بنابراین هیچ خمشی و ترک خوردگی روی رنگ هنگام خم شدن و شکل گیری ایجاد نمی شود. همچنین ، این نوع رنگ در برابر بارانهای اسیدی بسیار مقاوم است و همچنین نسبت به سایر رنگهای متداول مقاومت بسیار بالایی در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید UV دارد.
13- مقاوم در مقابل حریق
از دیدگاه مقاومت در مقابل حریق ، این متریال در بسیاری از کشورهای دنیا بعنوان مصالح ضد حریق معرفی شده و اجرا می گردند. و بعد از حریق باعث ایجاد آلودگی در محیط نمی شوند ، چون تمام موادی که در ساخت ورق کامپوزیت استفاده می شود بدون CFC)) می باشند.